Знайомство з національною грузинською кухнею ми рекомендуємо почати з ароматної та соковитої страви, яка не залишить байдужим жодного - чанахи.
Чанахи — це страва з м'яса, яка повільно тушкується з овочами в глиняному горщику. Традиційний набір овочів для чанахі - картопля, томати, баклажани та цибуля.
Назва «чанахи» походить від грузинського слова «чани», що означає «горщик».
Існує теорія, що страва виникла в гірських регіонах Грузії та була популярною серед пастухів саме через її простоту у приготуванні та можливістю довго зберігати тепло. Основні інгредієнти чанахі були доступні пастухам, що робило страву зручною для приготування під час тривалих подорожей або роботи на полях.
Чанахи готували як вдома, так і на свята. Згодом страва стала популярною не лише в Грузії, але й у сусідніх країнах, зокрема в Україні, де вона відзначилася та полюбилася усім місцевим гурманам.